Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

κοσμημα


Η λέξη κοσμημα προέρχεται από το ρήμα κοσμώ που σημαίνει στολίζω. Κοσμημα ονομάζεται κάθε στολίδι για οποιοδήποτε λόγο και αν χρησιμοποιείται αυτό και είναι από τους πρώτους τομείς της λαϊκής χειροτεχνίας.

Από τους προϊστορικούς χρόνους, ο άνθρωπος συγκινήθηκε από τα αγαθά της φύσης που τον περιέβαλε και διάλεξε μερικά από αυτά για να τα κάνει στολίδια του. Τέτοια στολίδια ήταν τα περιδέραια και τα δαχτυλίδια από κοχύλια, όμορφες θαλασσινές πέτρες, κόκαλα κ.ά. Υπήρχε η εντύπωση σε αυτά τα πρώτα χρόνια ότι τα στολίδια είναι μέσο δύναμης, επιβολής, δημιουργίας, εκτίμησης από τους άλλους. Συχνά οι άνδρες στολίζονταν με σκοπό να προσελκύσουν τις γυναίκες.


Πηγή: Βικιπαίδεια

Ακόμα και σήμερα, το κοσμημα δεν αφήνει καμία γυναίκα αδιάφορη και αποτελεί πάντα το ιδανικό δώρο που μπορείτε να της κάνετε ή και να κάνει η ίδια στον εαυτό της. Στο e-shop μας θα βρείτε κοσμηματα για όλα τα στυλ γυναικών έτοιμα να ικανοποιήσουν και την πιο απαιτητική.

Αν σας ενδιαφέρουν τα ποιοτικά κοσμήματα σε συνδυασμό με προσιτές τιμές απλά κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στα προϊόντα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε το άρθρο